Dometic Benelux is gestart met de levering van Waeco R1234yf Aircon Service Centers aan Kwik-Fit Nederland. Het gaat om alle 178 vestigingen, waar machines met het oude koelmiddel R134a die aan vervanging toe zijn worden ingeruild.

Kwik-Fit startte met aircoservice in 2008, toen R134a nog als enige werd toegepast. Inmiddels worden steeds meer nieuwe automodellen in de fabriek gevuld met opvolger R1234yf (hoewel R134a nog steeds af fabriek wordt toegepast). De nieuwe Waeco-machine ASC 5500RPA Low Emission-servicestations analyseert welk koudemiddel in de auto aanwezig is en voorkomt zo vermenging van verschillende soorten. De eerste vijf exemplaren van de nieuwe machine zijn deze week afgeleverd, als eerste in Amsterdam.

Kwik-Fit heeft in Harderwijk een trainingsschool voor zijn monteurs. “In eerste instantie krijgen ze tijdens de aflevering van de machines op locatie instructies van Dometic”, zegt Equipment en Tools manager Marcel Marsman. “Als het nodig mocht zijn, kunnen ze nog een extra training krijgen in Harderwijk. Maar in principe is alleen het koudemiddel anders, de machines en bediening zijn in de basis gelijk gebleven.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties