Doorstart Nedcar dichtbij

Volgens topman Wim van der Leegte van de VDL Groep is het vrijwel zeker dat de 1.500 medewerkers van Nedcar hun baan behouden. BMW heeft met de groep een intentieverklaring getekend om tussen 2014 en 2022 auto´s in Born te gaan produceren. Ook ligt er een principeakkoord over de verkoop met huidig eigenaar Mitsubishi. Dat meldt het Financieel Dagblad.

Van der Leegte gaat er in het gesprek met de krant vanuit dat de overname voor 90 tot 95 procent rond is. De laatste onderhandelingen over de financiën kunnen volgens hem nog wel weken duren. Bij definitieve doorgang van de plannen neemt VDL op 1 januari 2013 Nedcar volledig over van de Japanse autofabrikant. Dochter VDL Steelweld zal de productielijnen ombouwen.

Een woordvoerder van BMW zegt te hopen dat de onderhandelingen snel zijn afgerond. Het Duitse automerk wil echter nog niet aangeven welke modellen en aantallen het eventueel in Born wil gaan produceren.

Bekijk hier het dossier Nedcar >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *