Draadloos opladen in de auto

General Motors laat vandaag weten dat het een investering van 5 miljoen dollar doet in Powermat, een bedrijf dat gespecialiseerd is in draadloze oplaadtechnologie. Vanaf half 2012 kunnen vele elektronische apparaten zonder snoeren opgeladen worden in vele toekomstige auto’s van Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac.

De Chevrolet Volt zal één van de eerste auto’s worden die met deze draadloze techniek gaat werken en zal naar verwachting de manier veranderen waarop elektronische apparaten worden geladen in een auto. "De Chevy Volt zal een van de eerste zijn die deze toepassing biedt, maar we zijn van plan om dit naar ons gehele voertuigenportfolio uit te breiden," aldus Micky Bly van General Motors. Volgens Jon Laucker, voorzitter van GM Ventures, is de eerste Volt conceptauto in 2006 ontwikkeld. "De intentie was elke aspect van de auto revolutionair te maken, niet alleen het aandrijfsysteem."

Uiteindelijk is het mogelijk om je telefoon of andere persoonlijke apparaat in de auto automatisch op te laden tijdens het woon-werkverkeer, het doen van boodschappen of de vakantiereis.

In Aftersales Magazine nummer acht 2010 is een artikel opgenomen over de Volt van General Motors, de Opel Ampera en hybride aandrijving. Klik hier om te lezen >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.