Driekwart jongeren wil eigen auto

Driekwart van de jongeren geeft aan voor hun dertigste levensjaar een auto te bezitten. Ook zijn jongeren sceptisch over autodelen en zelfrijdende auto’s, blijkt uit onderzoek dat Goudappel Coffeng in samenwerking met Youngworks heeft uitgevoerd.

Daarmee worden beweringen als zouden jongeren meer geïnteresseerd zijn in gadgets en 4G dan in auto’s tegengesproken. Volgens Thomas Straatemeier, adviseur bij Goudappel Coffeng, blijkt uit dit nieuwe onderzoek niet dat de emotionele voorkeur van jonge generaties verschuift naar autodelen en het OV en dat het hen weinig zou uitmaken hoe zij van A naar B komen. “Binnen het segment ‘de statusgerichte levensgenieter’ wordt de auto nog altijd als een statussymbool beschouwd. Jongeren in de categorie de ‘behoedzame soloreiziger’ zien de auto vooral als een gebruiksmiddel en hechten bovendien veel waarde aan de veiligheid van een auto en aan verkeersveiligheid.”

Meer dan 80 procent van alle ondervraagden heeft een positief beeld over de auto én de fiets. Ongeveer 40 tot 50 procent geeft aan de auto vaker dan eenmaal per week te gebruiken als bestuurder of passagier en 80 procent pakt de fiets meer dan een keer per week. De belangrijkste conclusies van het onderzoek zijn te lezen in de nieuwe editie van GO!Mobility Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.