Drones leveren onderdelen aan Seat-fabriek

De Seat-fabriek in Barcelona krijgt onderdelen deels aangeboden via drones. In samenwerking met Grupo Sesé heeft Seat een onderdelenlevering opgezet die het logistieke centrum van Sesé in Abrera via drones koppelt aan de fabriek van Seat in Barcelona.

Het gaat in eerste instantie om de levering van stuurwielen en airbags. Hiervoor kan de fabriek van Seat rekenen op enkele vluchten per dag.

Just in time

Op basis van het principe van just-in-time levering realiseren de drones over een afstand van ruim twee kilometer een tijdsbesparing van 80 procent. De onderdelen kunnen nu binnen vijftien minuten nadat ze zijn besteld geleverd worden. De nieuwe vorm van onderdelenlevering maakt onderdeel uit van een ambitieus transformatieproces die de fabriek in Barcelona nog slimmer, digitaler en connected maakt. Doel is de efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid verder te vergroten. Onderdelenlevering via drones betekent een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot door vrachtwagens. Daarbij worden de batterijen van de drones met behulp van hernieuwbare energie opgeladen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters