Drukbezochte proloog 64e Tulpenrallye

Negen graden Celsius, een straffe wind en af en toe een spettertje regen – het mocht zaterdag in Almere de pret niet drukken bij de proloog van de 64e Tulpenrallye. Leasemaatschappij Athlon stelde haar terreinen bij het hoofdkantoor ter beschikking aan de organisatie en de 201 deelnemende teams.

De aftrap van de Tulpenrallye werd druk bezocht. Na een geluidscontrole en een technische keuring reden de voertuigen een korte sprint. Een groot aantal autoliefhebbers, onder hen opvallend veel opa’s met kleinzonen, snoof de uitlaatgassen diep naar binnen. Onder de prominenten (gast)deelnemer oud-Formule 1-coureur Gijs van Lennep, namens Linda Foundation. Net als vorig jaar wordt dit goede doel door de deelnemers gesteund. In 2016 leverde de rally de foundation een cheque van ruim 37 duizend euro op.

2500 kilometer

Dit jaar is de Tulpenrallye een kleine 2500 kilometer lang. In zeven dagen moeten de deelnemers vanuit het Duitse Tegernsee naar Noordwijk zien te komen. Acht deelnemers doen dat in een bolide uit de jaren dertig. Het oudste exemplaar is een Bentley 3/8 Racer uit 1930, gevolgd door een Invicta S (1932), twee maal een Alvis (1935), Bentley 3,5 ltr Sport (1935), NG TA (1937), Citroën Traction Avant (1937) en een Lagonda (1939). Het overgrote deel van de deelnemers rijdt echter in een auto uit de jaren zestig en zeventig.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen