Duitse steun laadpalen goed voor Allego

De Europese Commissie heeft bepaald dat de 300 miljoen euro die de Duitse overheid over een periode van vier jaar stopt in de aanleg van een landelijk netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s niet in strijd is met Europese regels voor staatssteun. Dat laat Eurocommissaris Margrethe Vestager van mededinging weten.

Met de 300 miljoen euro staatssteun worden nieuwe snellaadstations geïnstalleerd en bestaande uitgebreid. Alle partijen kunnen intekenen op onderdelen van het project. Voorwaarde is wel dat de elektriciteit die wordt aangeboden uit hernieuwbare bronnen komt.

Het bericht is goed nieuws voor het Nederlandse Allego, aanbieder van laadoplossingen, dat in twee grote projecten werkt aan een Europees netwerk van laadstations. Zo werd in oktober 2016 het Ultra-E-project gelanceerd, dat voorziet in een transeuropees netwerk voor ultrasnelladen langs routes door Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Eerder, in mei 2016, startte Allego als leider van het Europese consortium fast-E, al met de aanleg van een snellaadinfrastructuur tussen Brussel, Berlijn en Bratislava. Voor beide projecten kan Allego aanspraak maken op een deel van de 300 miljoen die nu beschikbaar komt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *