Dunlop lanceert Streetresponse 2

Dunlop kondigt vandaag de Europese lancering aan van een nieuwe band voor kleinere auto’s. De Streetresponse 2 is beschikbaar in 13, 14 en 15 inch, de remafstand is verkort en de autoband heeft een tien procent langere levensduur, vergeleken met de vorige versie.

Om automobilisten meer controle te bieden op nat wegdek, werd een nieuwe holle vorm ontwikkeld met een rondere voetafdruk om efficiënter door de laag oppervlaktewater heen te snijden. Dit gebeurt terwijl een geoptimaliseerd loopvlakontwerp met dubbele brede groeven in de omtrekrichting helpt om het water van het wegoppervlak te absorberen. Om de grip op nat wegdek verder te optimaliseren, werden meerdere laterale groeven ontwikkeld om het oppervlaktewater af te voeren. Deze technologieën helpen het potentieel risico op aquaplaning te verminderen en verkorten de remafstand op nat wegdek vergeleken met de vorige versie.

Voor droog weer is de Streetresponse 2 uitgerust met een stevige centrale rib, voor een betere grip bij zijwaartse manoeuvres. Meerdere lamellen en groeven zorgen voor verbeterde grip en remprestaties op droog wegdek, terwijl de totale constructie en het lichte gewicht van de band resulteren in een lagere rolweerstand en een lager brandstofverbruik.

Remweg

Guillaume Carli, merkenmanager bij Dunlop: “De remafstand van de Streetresponse 2 is effectief twee meter (zes procent) korter op nat wegdek en 1,5 meter (vier procent) op droog wegdek in vergelijking met zijn voorganger. Deze prestaties zijn gemeten bij een vertraging vanaf 100 tot 0 kilometer per uur. De autoband levert ook een indrukwekkende tien procent langere levensduur.”

Met het oog op het Europees bandenlabel is de Dunlop Streetresponse 2 uitgerust met een B-label voor grip op nat wegdek en een C-label voor rolweerstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.