Düsseldorf ziet af van dieselverbod

De Duitse stad Düsseldorf ziet af van een rijverbod voor diesels in de binnenstad. De stad wil de luchtkwaliteit op andere manieren verbeteren. Een maand lang liggen plannen daartoe ter inzage.

Het is eens een ander geluid, nadat verschillende Duitse steden te kennen hadden gegeven diesels uit hun stadscentra te willen weren. Düsseldorf komt nu met een uitgebreid pakket aan maatregelen die hetzelfde doel dienen als een dieselban: het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenstad.

Zestig maatregelen

Het plan voor Düsseldorf omvat meer dan zestig maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daaronder bijvoorbeeld de modernisering van het stedelijk wagenpark, de aanpak van het openbaar vervoer, het stimuleren van elektrisch rijden en het bevorderen van het gebruik van de fiets.

Rechterlijke uitspraak

Düsseldorf heeft zich naar eigen zeggen bij de beslissing af te zien van rijverboden laten leiden door een uitspraak van de administratieve rechtbank in Leipzig. Die stelde in februari dat rijverboden ingrijpende gevolgen hebben voor veel betrokkenen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters