De Duitse stad Düsseldorf ziet af van een rijverbod voor diesels in de binnenstad. De stad wil de luchtkwaliteit op andere manieren verbeteren. Een maand lang liggen plannen daartoe ter inzage.

Het is eens een ander geluid, nadat verschillende Duitse steden te kennen hadden gegeven diesels uit hun stadscentra te willen weren. Düsseldorf komt nu met een uitgebreid pakket aan maatregelen die hetzelfde doel dienen als een dieselban: het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenstad.

Zestig maatregelen

Het plan voor Düsseldorf omvat meer dan zestig maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daaronder bijvoorbeeld de modernisering van het stedelijk wagenpark, de aanpak van het openbaar vervoer, het stimuleren van elektrisch rijden en het bevorderen van het gebruik van de fiets.

Rechterlijke uitspraak

Düsseldorf heeft zich naar eigen zeggen bij de beslissing af te zien van rijverboden laten leiden door een uitspraak van de administratieve rechtbank in Leipzig. Die stelde in februari dat rijverboden ingrijpende gevolgen hebben voor veel betrokkenen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties