Duurzaam Repareren breidt uit

Met tweeduizend gecertificeerde bedrijven in ons land heeft Stichting Duurzaam Repareren de afgelopen twee jaar een snellere groei doorgemaakt dan oorspronkelijk kon worden voorzien. Nu is de tijd daar voor uitrol naar het zuiden. Om dit te onderstrepen troffen Nederlandse branchegenoten de Belgische collega’s in de Gentse Stadsbrouwerij Gruut.

Dat er behoefte bestaat vanuit België blijkt wel uit het feit dat er al bijna twee jaar een Belgische onderneming door het Nederlandse label gecertificeerd is. Het is Paul Terweduwe, schadeherstelverantwoordelijke bij BMW-dealer Jorssen in Aartselaar.

“Bij de start hadden wij geen internationale ambities”, zegt Angélica Gravendijk van Duurzaam Repareren. “Het keurmerk werd heel snel door de Nederlandse markt opgepakt en opgenomen in aanbestedingen en tenders. Omdat veel partijen hun aanbestedingen op internationale basis organiseren ontstond een gelijkaardige behoefte aan een keurmerk in België en Luxemburg.”

Pakket van eisen

Duurzaam Repareren start daarom binnenkort ook in België met enkele koplopers uit de automotive branche, autoleasemaatschappijen en verzekeraars. “Wij beseffen heel goed dat België niet vergelijkbaar is met Nederland. Daarom hebben wij gekozen voor een geheel Belgische opzet”, aldus Gravendijk.

Niet alleen is er een contract getekend met Dekra, er is ook een Belgisch College van Deskundigen dat het lastenboek, zoals het pakket van eisen in België genoemd wordt, beheert om het een geheel Belgisch initiatief te laten zijn wat nog eens bevestigd wordt door de toegezegde participatie van grote partijen zoals Arval, KBC en Ethias.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.