Duurzaam Repareren strikt Tim Coronel

De stichting Duurzaam Repareren is onlangs gestart met een pilot om in de praktijk te toetsen wat er mogelijk is om het onderhoud aan motorvoertuigen zo milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden. Tijdens de pilot zullen de ruim 300 vestigingen van The Alwaysbemoblie Company gecertificeerd worden. Autosportman Tim Coronel is nu ambassadeur geworden van de stichting.

Volgens Coronel is kan duurzaamheid tegenwoordig ook sexy zijn en houden ze er zeker rekening mee in hun bedrijfsvoering. “Wij werken bijvoorbeeld bij Coronel Kartracing samen met de Climate Neutral Group en hebben een compleet programma waarmee wij onze CO2-uitstoot zo laag als mogelijk houden en de restuitstoot wordt door ons gecompenseerd. Besparen op energie is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee”, aldus Coronel.

De sportman steunt het initiatief van Duurzaam Repareren, omdat het de consument in staat stelt voor ‘groen’ te kiezen. “Ik word ambassadeur, omdat de consument zijn auto zo milieuvriendelijk op de weg kan houden, zonder dat dit meer hoeft te gaan kosten. Duurzame mobiliteit hoeft niet duurder te zijn.”

Tim Coronel vertrekt op Tweede Kerstdag voor Dakar 2012, die van 1 tot en met 15 januari verreden zal worden. In eerste instantie zou hij deze rally elektrisch rijden, maar dit project gaat niet door. Vooral het financiële aspect rondom de logistiek en bestellingen qua materialen heeft Coronel doen besluiten om het project naar 2013 te tillen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.