Duurzaamheidscheck voor autobedrijven via VWE

VWE en de stichting Duurzaam Repareren zijn een samenwerking aangegaan. Autobedrijven kunnen nu een duurzaamheidscheck doen op vwe.nl/duurzaamrepareren. In ongeveer tien minuten beantwoordt het autobedrijf een vragenlijst die inzicht geeft in de duurzaamheid van het bedrijf.

Op basis van de uitkomst van de vragenlijst kan het bedrijf besluiten om het duurzaamheids-certificaat aan te vragen of de conclusie te trekken dat dit nog te ambitieus is. “Veel bedrijven in de automotive branche willen wel aan de gang met duurzaamheid. Om je hiermee te onderscheiden hebben zij echter een certificering  nodig.

Voor veel bedrijven is dit een drempel. De bedrijven weten simpelweg niet of ze in staat zijn aan de voorwaarden van de certificering te voldoen. Door deze duurzaamheidscheck krijgen ze hier inzicht in”, aldus Angelica Gravendijk van de stichting Duurzaam Repareren.

Michel Corveleijn, directeur van VWE: ”VWE vindt het belangrijk de ondernemers te ontzorgen. Wij doen dat vooral met data, informatie en uitgekiende systemen. Wij helpen de ondernemers graag om de stap naar duurzaamheid en certificering te maken. Duurzaamheid maakt het bedrijf toekomstbestendig en sluit aan op de steeds nadrukkelijkere wens van de klant naar duurzaamheid.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.