Editie 2017 belastinggids Acea

De Europese koepelorganisatie van autofabrikanten Acea heeft editie 2017  uitgebracht van zijn jaarlijkse belastinggids. De Acea Taks Guide geeft een overzicht van alle belastingen die worden geheven op motorvoertuigen, in Europa en sommige landen daarbuiten.

In meer dan driehonderd pagina’s is alle informatie vervat met betrekking tot de aanschaf van een auto (btw, bpm, registratiebelasting), het bezit ervan  (motorrijtuigenbelasting, wegenbelasting) en belasting op brandstof. In de samenvatting is in één oogopslag te zien hoe Nederland staat ten opzichte van de andere EU-landen. Zo is Nederland nog altijd koploper in accijns op benzine (772 euro per 1000 liter), waar dat bijvoorbeeld in Duitsland slechts 655 euro is en in België 623.

EFTA

Traditiegetrouw bevat de Acea Tax Guide al deze informatie voor de 28 lidstaten van de Europese Unie, plus de EFTA-landen (IJsland, Noorwegen en Zwitserland). Omdat de markt in toenemende mate globaliseert, is de belastinggids uitgebreid met gegevens over belastingen in enkele andere belangrijke landen, waaronder Brazilië, China, India, Japan, Rusland, Zuid-Korea, Turkije en de Verenigde Staten. Klik hier om de 2017 editie van de Acea Tax Guide te downloaden

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters