Een derde minder kilometers in 2020

Nederlanders hebben in 2020 gemiddeld 9129 kilometer gereisd. Dit is een derde minder dan de 13.650 die de Nederlander volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gemiddeld in een jaar reist.

Dit meldt Multiscope na een onderzoek onder ruim drieduizend Nederlanders.

OV

In 2020 hebben Nederlanders voor zakelijke reizen in 61 procent van de gevallen de auto gebruikt. 15 procent gebruikte hiervoor voornamelijk de fiets en 11 procent van de werknemers en ondernemers verplaatste zich met het openbaar vervoer

Multiscope vewacht dat ook na corona de auto het populairste vervoermiddel blijft. Wel zal het openbaar vervoer reizigers terugwinnen. Multiscope verwacht dat dit aandeel zal stijgen met 3 procentpunt. Deze cijfers zijn voor privéreizen vrijwel gelijk, aldus Multiscope.

26 miljard

In geld uitgedrukt bedroegen de zakelijke én privéreiskosten in 2020 gemiddeld 1865 euro. De totale geschatte uitgaven van Nederlanders voor reizen (exclusief aanschaf/afschrijving vervoermiddelen) kwam daarmee in 2020 op 26 miljard euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.