Eerste EV-top tien

De ANWB en Natuur en Milieu hebben een top tien samengesteld van de in hun ogen beste elektrische auto’s op de Nederlandse markt. In deze ranglijst wordt rekening gehouden met zaken als actieradius, laadtijd, batterij, veiligheid en aanschafprijs.

De ANWB verwacht dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren zal uitgroeien van de nu ongeveer 1.750 tot 15.000 à 20.000 stuks in 2015. “Daarna zal de auto interessanter gaan worden voor het grote publiek. Nu nog belangrijke struikelblokken voor een grote doorbraak van de elektrische auto zijn prijs, actieradius en de laadtijd.” Juist op die punten verwacht de ANWB de komende jaren veel verbeteringen.

Met het overzicht willen de organisaties consumenten en bedrijven ondersteunen bij het vinden van de juiste elektrische auto. Op Anwb.nl/elektrisch staat alle informatie weergegeven. Bekijk hier de top 10 >>

Later dit jaar brengt de ANWB een top tien uit van de zuinigste auto’s met minder dan 50 gram CO2-uitstoot. Hierin worden de Plug In-voertuigen opgenomen, zoals de Toyota Prius Plug-in en auto’s met range extender, zoals de Opel Ampera.

ANWB-test Renault Fluence ZE

[responsive-video identifier=”fQHAgG6_l1Q”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *