Eerste gekwalificeerde dieselspecialisten

Acht universele garagebedrijven hebben gisteravond hun kwalificatie als Qualified Diesel Specialist ontvangen. Dat gebeurde tijdens het Openhuis van grossiersgroep Doetam. De acht garages zijn de eersten die deze certificering krijgen.

“Nog dit jaar zullen er een 100-tal Qualified Diesel Specialisten zijn aangesteld”, maakte Fred Kamphuis van Sator bekend. Eind volgend jaar moeten dat er zelfs 400 zijn. Op basis van cijfers van RAI Vereniging, RDW en Bosch rekende hij voor, dat de vervangingsmarkt voor dieselinjectoren bijna 300.000 stuks groot is. Daarvan komt nu slechts een ‘schamele’ achttien procent voor rekening van het universele garagebedrijf, de rest wordt gemonteerd door de dealerwerkplaats.

Maar injectoren zijn maar een deel van de groeikans die dieselreparaties en onderhoud het vrije garagebedrijf te bieden heeft. Pompen, filters, regulier onderhoud, diagnose stellen ten aanzien van mogelijke elektronische problemen, kortom er is een scala aan te factureren onderdelen en uren. De grootste drempel tot nu toe is de ondernemer van het garagebedrijf zelf. Er is onvoldoende geïnvesteerd in kennis omtrent dieseltechniek.

De roadshow bij en met grossiers is er dan ook op gericht om te laten zien dat veronderstelde complexe common rail systemen helemaal niet zo moeilijk te diagnostiseren en te repareren zijn. Trainers van GMTO laten zien hoe ‘eenvoudig’ de materie is, mits men bereid is er een paar trainingsavonden te volgen. Wie deze met goed gevolg aflegt, krijgt het predicaat Qualified Diesel Specialist. De eerste acht Qualified Diesel Specialisten zijn: Garage Rietman uit Haaksbergen, Garage Beltrum uit Beltrum, Autobedrijf John Klein Gunnewiek uit Groenlo, Autobedrijf Ikink uit Vragender, Autobedrijf Harold Arendsen uit ’s-Heerenberg, Van der Linden Motorentechniek uit Didam, Vakgarage Hans Sloot uit Hengelo en Auto Klein Gunnewiek uit Lichtenvoorde.

 

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1790 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.