Eerste kenteken uit nieuwe serie uitgereikt

Minister Schultz van Haegen heeft het eerste personenwagenkenteken uit de zogeheten sidecode 9-serie uitgereikt aan Babette van Veen, ambassadrice voor Stichting Het Vergeten Kind. In maart 2013 ging het eerste kenteken van sidecode 8 ook op een Kia en wel naar Stichting Save the Children.

Dat sidecode 8 relatief snel is opgebruikt heeft er alles mee te maken dat het aantal beginletters beperkt werd tot de K, S, T, X en Z. Overigens is sidecode 9 voor het ‘gele’ segment weliswaar nieuw, de bedrijfswagens rijden er al mee.

De Rio met kenteken GB-001-B wordt door Kia-dealer Autohaag Zeeuw en Kia Motors Nederland voor een jaar kosteloos ter beschikking gesteld aan Stichting Het Vergeten Kind. “Het is heel belangrijk dat er organisaties zijn zoals Stichting Het Vergeten Kind. Elk kind verdient een goede, veilige basis. Mooi dat Kia hier op deze manier een klein steentje aan bij kan dragen”, aldus Léan Verstoep, directeur van Kia Motors Nederland.

“De lancering van een nieuwe kentekenreeks is altijd een mooi moment voor de autoliefhebber”, aldus minister Schultz van Haegen. “De auto’s van de toekomst – vol innovaties die het rijden nóg veiliger en efficiënter helpen maken  – zullen straks rondrijden met deze kentekens. Maar vandaag gaat de aandacht ook uit naar de toekomst van duizenden kinderen in ons land. Ik ben blij dat we met de uitreiking van deze eerste nieuwe kentekenplaat zo’n goed doel in het zonnetje kunnen zetten.”

Babette van Veen en Melanie Schultz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.