Eerste leasemaatschappijen door duurzaamheidstoets

Harry Filon van Duurzaam Repareren heeft de afgelopen weken de eerste certificaten Duurzaam Autoleasen uitgereikt aan Terberg Leasing, Multilease en Noordlease. Dit zijn de eerste leasebedrijven die zo’n certificaat ontvangen en hun duurzaamheid hebben aangetoond.

Het label Duurzaam Autolease is in 2015 gelanceerd. Om dit label te mogen voeren, moeten leasemaatschappijen een duurzame bedrijfsvoering kunnen aantonen. Er moet bijvoorbeeld een klimaat neutrale bedrijfsvoering zijn, de werkzaamheden aan de vloot moeten zoveel mogelijk worden neergelegd bij bedrijven die duurzaam repareren en er wordt gelet op duurzame inzetbaarheid van personeel en andere eisen die bijdragen aan duurzaam ondernemen.

“Het bleek niet zo eenvoudig om duurzaamheid aan te tonen”, aldus Filon. “Een klimaat neutrale bedrijfsvoering bijvoorbeeld, is afhankelijk van de onderdelen die je in het vaststellen van de voetafdruk meetelt en wat is ‘goed beleid’ te aanzien van het vitaal houden van personeel?”

Even geduurd

Mede om die reden heeft het even geduurd voordat de eerste leasemaatschappijen de gehele procedure succesvol konden afronden. De stichting is dan ook heel verguld met de certificering van deze drie bedrijven. “We hebben al jaren geleden gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. We merkend at steeds meer klanten dit niet alleen belangrijk vinden, maar hiervoor een bevestiging zoeken”, aldus Henk Vonhof, COO bij Terberg Leasing.

Filon verwacht binnenkort nog een aantal lessors aan het label Duurzaam Autoleasen te kunnen overhandigen.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.