Eerste Qualified Turbo Specialist benoemd

Autoservice Roden is onlangs tot eerste Qualified Turbo Specialist benoemd. Het nieuwe concept van Automotive Academy richt zich op in eigen beheer kunnen uitvoeren van veel voorkomende turboreparaties. Na afronding krijgt het autobedrijf het bijbehorende predicaat.

Qualified Turbo Specialist is gelanceerd in navolging van de diesel- en airco-concepten. Bij de nieuwste training doet de monteur de juiste kennis op over turbo’s en turbomotoren. Hierdoor is hij in staat om sneller de juiste diagnose te stellen en veel voorkomende problemen effectief op te lossen.

Autoservice Roden is in 2011 opgericht door Edwin Ploeg en Koen Maris. “Voorheen heb ik bij een dealer gewerkt, waar trainingen jaarlijks vanzelfsprekend waren. Als universeel autobedrijf moeten wij hierop acteren om bij te blijven”, aldus Edwin Ploeg. “De technologie van turbo’s staat niet stil, dankzij de training kan ik zelf turboreparties uitvoeren.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.