Eerste universelen Erkend Duurzaam

Auto Voskuilen uit Houten en AD Autobedrijf De Rooy uit ’t Goy hebben als eerste twee onafhankelijke autobedrijven het certificaat Erkend Duurzaam ontvangen. Uit handen van de Houtense wethouder Milieu en Duurzaamheid Michiel van Lieren en voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven Bertho Eckhardt ontvingen autobedrijven het felbegeerde certificaat.

Het certificaat wordt sinds april 2011 verder uitgerold over de Bovag-branches. Enkele aspecten in de certificeringsprocedure zijn aangepast, zodat deze specifiek zijn toegesneden op de kenmerken van het onafhankelijke autobedrijf.
“Ik hoop dat het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam zorgt voor meer bewustwording, zowel onder de medewerkers als onze klanten”, aldus Ernestine Voskuilen van Auto Voskuilen. “Toegegeven, toen we startten met het certificeringsproces bestond er wel wat scepsis in het bedrijf. Maar iedereen is nu echt heel bewust met duurzaamheid bezig. En dat zien onze klanten.” Ook Peter de Rooy van AD Autobedrijf De Rooy is enthousiast: “In ons transportbedrijf zien we dat steeds meer klanten er bewust op letten of je duurzaam onderneemt. Sommige afnemers stellen het zelfs als eis.”

Volgens Bertho Eckhardt, voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, onderstreept de aandacht voor duurzaam ondernemen het professionele niveau van het onafhankelijke autobedrijf. “Onze duurzaamheidstrainingen zitten de komende maanden nagenoeg vol, dus er zullen later dit jaar nog veel certificeringen volgen verwacht ik.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *