Elektrische deelauto populairder in Amsterdam

De gemiddelde huurtijd en de afstand die gebruikers van de autodeeldienst Share Now afleggen is hoger dan de maanden voorafgaand aan de coronacrisis en ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit eigen data van het bedrijf, dat 87.000 gebruikers heeft in Amsterdam.

Na een corona-dip in het eerste kwartaal van 2020, steeg het aantal Share Now-ritten in Amsterdam tussen april en juli met 38 procent. In juni werden bijna 373.000 kilometers met de deelauto’s gereden, 38 procent meer dan in april. Recente data laten zien dat het aantal kilometers in juli 55 procent hoger ligt, meldt de autodeeldienst.

Tussen maart en juni steeg de gemiddelde huurtijd van een deelauto met 45 procent. Ten opzichte van vorig jaar is de stijging 65 procent. Logischerwijs ziet de autodeeldienst ook een groei in de gemiddelde afgelegde afstand. In de periode maart tot en met juni legden gebruikers gemiddeld 14 procent langere afstanden af. Dit jaar reizen gebruikers van Share Now 23 procent meer kilometers dan in 2019.

Coronacris

Volgens managing director Robert Bosman is de trend deels te verklaren door de Covid-19-situatie: “We constateren bij onze gebruikers al een tijd een trend van langere huurperiodes. Sinds we leven in een anderhalve-metersamenleving is dit nog meer versterkt. We zijn overtuigd dat de huidige situatie kansen biedt om stedelijke mobiliteit verder te verduurzamen.”

Sinds 1 juli is de vloot in Amsterdam uitgebreid met dertig nieuwe BMW’s i3. De ruimere voertuigen blijken geliefd: in de eerste maand werden er 83.000 elektrische kilometers mee gereden, zo’n 12 procent van alle ritten. De deelauto’s werden veel gebruikt voor lange afstanden en langere huurperiodes, van twee uur tot twee weken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *