Elektrische primeur op Autosalon

Tijdens de Dream Cars tentoonstelling op het Autosalon in Brussel is een nieuw elektrisch voertuig gepresenteerd van Belgische makelij: de E-Car 333. Het is elektrische driewieler met een actieradius van 300 kilometer. Het ‘autootje’ zou voor slechts 1 euro 100 kilometer kunnen rijden.

De drie cijfers van de E-Car 333 staan voor drie zitplaatsen, driewieler en een actieradius van driehonderd kilometer. Het wagentje is gebouwd van gerecycled materiaal en moet met een prijs van 20.000 euro voor de meesten beschikbaar worden. Topsnelheid is 130 kilometer per uur.

De E-car 333 kent zes koetswerkvarianten: van coupé tot cabrio en pick-up. De ontwikkelaar maakt zich sterk dat opladen aan een conventioneel stopcontact van 16 ampere op 3 uur tijd kan gebeuren, en dat 100 kilometer rijden kan voor 1 euro.

De elektrische driewieler zit nog in de ontwikkelingsfase en de maker zoekt nog investeerders om ervoor te zorgen dat de eerste E-Car 333 volgend jaar daadwerkelijk de straat op kan. Naar verwachting zullen er daarna jaarlijks 100 tot 150 van deze wagentjes worden gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *