Allemaal zijn wij geneigd nieuwe ontwikkelingen op de korte termijn te overschatten en op de lange termijn te onderschatten. Dat geldt ook voor de overgang naar volledig elektrische mobiliteit. De industrie trekt er miljarden voor uit. De branche kan dus zich maar beter voorbereiden op enorme veranderingen die deze overgang met zich meebrengt. De belangrijkste zijn onderwerp van gesprek tijdens het evenement van Automotive Insiders op 20 juni, ‘Elektrisch vervoer in stroomversnelling’.

Natuurlijk houdt de overgang naar elektrische mobiliteit een flinke uitdaging in voor de autofabrikanten. Zij zien zich geconfronteerd met nieuwe aanbieders. Daarnaast zullen zij versneld hun investeringen op de oude verbrandingsmotoren moeten afschrijven. De acceptatie van de elektrische auto wordt nu nog belemmerd door drie barrières: actieradius, laadinfrastructuur en voertuigprijs. Volgens sectoreconoom Max Erich van ING, een van de sprekers tijdens het evenement, zullen al deze barrières binnenkort worden geslecht. “De EV gaat in alle opzichten de brandstofauto voorbij.”

Competenties

Edwin Remijn, directeur dealerbedrijven van de Broekhuis Groep, geeft zijn visie op de wijze waarop sales- én aftersalesafdelingen nieuwe verdienmodellen kunnen ontwikkelen die verband houden met de opkomst van de elektrische auto. “Wij denken dat je in je werving en selectie meer zult moeten focussen op mensen met competenties inzake moderne voertuigelektronica, in plaats van het klassieke sleutelen.” Inderdaad zal door een afname aan bewegende onderdelen ook de omvang van de aftersales afnemen. Dat vereist aanpassing, is de mening van mobiliteitsadviseur Hans Groenhuijsen: “Er ontstaat een nieuwe, complexe samenhang tussen allerlei factoren. Die bieden de ondernemer veel mogelijkheden, mits hij er energie insteekt. Met een crm-pakketje en een callcenter kom je er niet.”

Effecten EV

Het programma wordt verder ingevuld door Simon Smit, zero emission manager bij Renault Nederland, en Anton Cornelissen, directeur van trainingsbureau Mens & Techniek. Voor de leden van Automotive Insiders schetst Cornelissen de effecten van elektrische en hybride auto’s op de monteur en zijn werkplaats. Simon Smit zal met name ingaan op de uitdagingen waar de elektrische auto importeurs en hun distributienetwerken voor stelt. ‘Elektrisch vervoer in stroomversnelling’ vindt plaats op 20 juni, van 15.30 tot 19.00 uur in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Klik hier voor een compleet programma-overzicht of om aan te melden.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties