Elfde verkiezing Beste Leermeester

OOMT heeft de jaarlijkse verkiezing van ‘Beste Leermeester’ in gang gezet. Het is alweer de elfde editie, die voor het eerst een live ontknoping krijgt. Tijdens de finale – in de Kartfabrique Utrecht – let de vakjury bij de beslissende werkopdracht sterk op de interactie van de leermeester met de leerling.

Voorheen werd de winnaar van de verkiezing bepaald op grond van het aantal Facebook-likes en een persoonlijk jurybezoek. Op de finaledag zelf hoefde verder niet meer te worden gestreden. Ditmaal is echter voorzien in een sterker live element: op de slotdag staat alles nog op het spel. Eerst worden, op basis van een rollenspel met een acteur, uit de vier halve finalisten de beide titelkandidaten gekozen. Aansluitend volgt de beslissende praktijktoets, waarna de jury haar oordeel bekend maakt. Dan zal blijken wie de opvolger wordt van René Lust, de winnaar van vorig jaar (zie foto).

Alle erkende leermeesters uit de mobiliteitsbranche kunnen zich vóór 13 januari 2017 aanmelden, door op oomt.nl/verkiezing een veertig vragen omvattende kennistoets in te vullen. Ook dit online assessment is een nieuw aspect. De vragen zijn van toepassing op de dagelijkse werkzaamheden van de leermeester. Enkele dagen na sluiting van de inschrijftermijn wordt de top vier, samen met hun leerling, uitgenodigd om op 6 maart 2017 te strijden voor de titel. Behalve de vier finalisten wordt ook de overige top-20 van inschrijvers uitgenodigd om de slotronde bij te wonen. Voor het eerst voorziet branche-opleider Innovam in de benodigde voertuigen en gereedschappen.

Leermeesters zijn van grote betekenis voor het opleiden van de vakmensen van de toekomst, zegt OOMT-voorzitter Zwanny Naber. “Je moet het echt kunnen, leermeester zijn. Je moet de drive hebben, de passie en kunnen inspireren. Deze verkiezing is een erkenning van de waardering die wij hebben voor de leermeester van nu, maar is zeker ook ter inspiratie van nieuwe leermeesters in de toekomst.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.