OOMT en Innovam werken ook de komende twee jaar intensief samen. Het opleidings- en ontwikkelingsfonds en de brancheopleider hebben dat nu formeel vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De thema’s waar beide organisaties gezamenlijk aan willen werken, staan hierin centraal.

OOMT en Innovam hebben afgesproken om zich de komende tijd samen te concentreren op een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het zal dan gaan om thema’s die betrekking hebben op de arbeidsmarkt, het werkgeverschap, het beroepsonderwijs en de technologische ontwikkelingen.

Vragen beantwoorden

OOMT en Innovam willen samen antwoord geven op een reeks vragen. Hoe kunnen we de (zij)instroom in bepaalde sectoren/deelbranches en/of specifieke regio’s positief beïnvloeden? Hoe kunnen we de kwaliteit van de BBL-studenten verder verhogen? Hoe kunnen we de impact van de leermeester vergroten? Hoe kunnen we de relatie tussen werkgevers en onderwijsinstellingen in de regio structureel versterken? Hoe kunnen we bijdragen aan het verlichten van het probleem van het toenemende docententekort? Hoe kunnen we bij studenten een houding aanleren die permanent leren stimuleert?

Dat het niet bij vragen blijft, blijkt uit een pilot die Innovam vanaf de start van het nieuwe schooljaar in opdracht van OOMT gaat uitvoeren. “We gaan een ervaren adviseur van Innovam die het beroepsonderwijs en de bedrijven in onze branche door en door kent, inzetten om de regionale driehoek van ROC, bedrijf en student te versterken”, aldus Betsie Brink, directeur OOMT.

‘Goed leermeesterschap’

De pilot maakt onderdeel uit van het nieuwe OOMT-project ‘Goed leermeesterschap’. Leo Fransen, algemeen directeur van Innovam: “We willen leermeesters ondersteunen in hun cruciale rol om ervoor te zorgen dat een beginnend technicus – want dat is een BBL-student – een goeie start maakt en snel vakbekwaam wordt. En dat is enorm belangrijk om jongeren voor onze branche te behouden.”

Op bovenstaande foto: Betsie Brink, directeur OOMT (zittend rechts), en Leo Fransen, algemeen directeur Innovam (zittend links), ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Zij worden geflankeerd door Arnoud Koedijk, adjunct-directeur OOMT (staand links), en Herme Bruin, directeur Innovam (staand rechts).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties