Enexis en gemeenten regelen goedkoper laden

Netbeheerder Enexis en 36 Brabantse gemeenten zijn gestart met de pilot ‘Flexibele laadtarieven’. De pilot maakt goedkoper laden aan de laadpaal mogelijk. Het is de eerste Europese Smart-Charging pilot waarbij e-rijders kunnen profiteren van lage tarieven. Ze kunnen namelijk kiezen tussen verschillende energieleveranciers.

In de pilot bieden de serviceproviders de e-rijders voor het laden van hun voertuig de mogelijkheid hun laadsessie uit te stellen tot de stroomprijs laag is, bijvoorbeeld tijdens een overaanbod van windenergie. Maar kiezen e-rijders wel voor uitgesteld laden? Welke beweegredenen hanteren zij om uit te stellen of om toch direct te laden zonder prijsvoordeel? En hoe zullen zij omgaan met hun voorkeur voor bijvoorbeeld groene stroom?

De pilot ‘Flexibele laadtarieven’ maakt deel uit van het pilotprogramma ‘Slim Laden Brabant’. Daarbij werken de provincie Brabant, Enexis, gemeenten en marktpartijen samen aan de realisatie van een uitgebreid netwerk van slimme publieke laadpalen in Noord-Brabant.
De pilots dragen bij aan de ontwikkeling van een Slim Net. Een Slim Net moet de groeiende stroomvraag, onder meer veroorzaakt door e-laden, zoveel mogelijk opvangen met slimme innovaties. Daarmee wordt onnodige verzwaring van dit net voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *