Ethisch verantwoord gedrag in de autobranche

Dinsdag 21 februari organiseert managementnetwerk Automotive Insiders een boeiende middag over ethiek in de autobranche. 

Onder de sprekers bevinden zich Leon Kester van TNO, Niek Hoogervorst van de Rotterdam School of Management en Max Erich, branchespecialist van ING. Ook zijn er bijdragen van advocaat Walter van Overbeek en Stephan Fellinger van de Zaak van Vertrouwen.

In de gezondheidszorg, advocatuur en het onderwijs wordt ethisch verantwoord gedrag als vanzelfsprekend ervaren, maar hoe zit dat in de autobranche? We leven immers in een wereld van nepnieuws en alternatieve feiten. Verleidingen liggen overal op de loer om het met die feiten niet al te nauw te nemen en financiële belangen het zwaarst te laten wegen.

Leon Kester zal onder meer ingaan op de introductie van autonome voertuigen en bij wie de beslissingsbevoegdheid moet worden neergelegd, Max Erich kan aan de hand van cijfers de stand van zaken schetsen en Niek Hoogervorst legt de bal bij het management. Dat moet zorgen dat werknemers beseffen dat ethisch gedrag ertoe doet.

De bijeenkomst start om 15.30 uur en wordt om 18.45 uur afgesloten met een netwerkborrel. Plaats van handeling is Fort Wierickerschans in Bodegraven. Inschrijven kan nog via de website van Automotive Insiders.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *