EU-autoverkoop tot nu toe -7,1 procent

Na een daling van 7,8 procent in juli zakken de Europese nieuwregistraties in augustus verder onderuit met 8,9 procent. Van januari tot en met augustus zijn er 8.268.642 nieuwe auto’s verkocht, een terugval van 7,1 procent in vergelijking met vorig jaar.

De Nederlandse markt zakte in juli zoals verwacht flink in elkaar met -26,2 procent, dat is een totaalverkoop van 31.078 voertuigen. Deze daling werd in augustus teruggebracht naar -15 procent, 33.211 stuks. De eerste acht maanden zijn in ons land goed voor 396.101 geregistreerde personenauto’s, een min van 3,3 procent ten opzichte van deze periode in 2011.

De juli-maand was qua verkoop voor alle landen in Europa, behalve het Verenigd Koninkrijk ( 9,3 procent), negatief gestemd. In augustus presteerden de verschillende markten afwisselend. Duitsland zag de vraag 4,7 procent stijgen, terwijl Frankrijk het met 11,4 procent minder registraties moest doen. Italië zakte 20,2 procent, Spanje noteerde een plusje van 3,4 procent en de Britse vraag bleef stabiel.

Download hier het volledige Acea-overzicht van juli >>
Download hier het volledige Acea-overzicht van augustus >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *