EU weerspreekt beslissing over Euro 7

“Er is nog geen beslissing genomen.” Met deze door het Duitse vaktijdschrift Kfz-betrieb geciteerde woorden wilde EU-commissaris Thierry Breton de Duitse auto-industrie geruststellen.

Breton deed zijn uitspraak na afloop van de Duitse Autogipfel, de topontmoeting waarvoor politici, autofabrikanten, onderdelenindustrie en de retailsector bij elkaar kwamen om de toekomst van de automobiliteit te bespreken.

Einde verbrandingsmotor

Aanleiding voor de sussende woorden van Breton was de vrees dat de toekomstige Euro 7-uitstootnorm het einde zal betekenen van de auto met verbrandingsmotor. “Ons voorstel, dat we eind 2021 zullen presenteren, zal zowel ambitieus als realistisch zijn”, aldus Breton.

Hij legde uit dat de toekomstige Euro 7-uitstootnorm ervoor moet zorgen dat er auto’s op de markt komen die “zo schoon mogelijk” zijn. Het gaat daarbij om een beperking van de uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden, wel als om de uitstoot van CO2.

Verbod

In Europees verband wordt al langer nagedacht over een verbod op de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor. De Britse premier Boris Johnson voegde zich deze week in dit koor met zijn plan om de verkoop van verbrandingsmotoren in nieuwe auto’s in het Verenigd Koninkrijk te verbieden vanaf 2030.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *