Euro NCAP: Aygo, C1 en 107 stellen teleur

De Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107 hebben het laten afweten in de nieuwe crashtest van Euro NCAP. Bij de vorige modelversie (2005) kregen de auto’s ieder nog vier sterren toegekend, dit keer nog maar drie. De veiligheid is volgens het instituut achteruit gegaan.

Dr Michiel van Ratingen, secretaris generaal van Euro NCAP: “Onze testprotocollen zijn de laatste jaren strenger geworden. Sommige fabrikanten hebben in de tussentijd geen verbeteringen aan de veiligheid aangebracht aan hun goedlopende modellen. Juist deze auto’s blijven achter bij concurrerende moderne auto’s in dezelfde categorie.”

Op de huidige modellen van de Aygo en zijn tweelingbroertjes ontbreken de zijairbags en electronic stability control (ESC) als standaard onderdelen. Toyota heeft al aan Euro NCAP laten weten dat zij voor juli 2013 in totaal zes verbeteringen aanbrengen aan de Aygo, ondermeer ESC, zijairbag en herinneringssysteem voor de gordel. PSA Peugeot Citroën zal ook deze actie ondernemen.

Euro NCAP Crashtest Toyota Aygo

[responsive-video identifier=”oRl3a467P78″]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.