Euro NCAP: Voetgangersveiligheid verbeterd

Bij de laatste test van Euro NCAP hebben de BMW 3-serie, Hyundai i30, Mazda CX-5 en Peugeot 208 ieder de maximale vijf sterren ontvangen. Alle vier de modellen laten zien dat de autofabrikanten, met name op het gebied van voetgangersveiligheid, grote verbeteringen hebben aangebracht.

De 3-serie van BMW scoorde maar liefst 78 procent in de veiligheidstest voor voetgangers, de Peugeot 208 tikte de 61 procent aan en Mazda deed 64 procent met de CX-5. De Hyundai i30 kwam in de crashtest uit op 67 procent. Euro NCAP stelt de drempel op minimaal 60 procent om vijf sterren te kunnen behalen.

Alleen de CX-5 wist volledig te overtuigen in de impacttest bij de botsproeven. Met name de i30 liet het hierbij afweten, hoewel dit model wel weer de hoogste score haalde op het gebied van kindveiligheid. De BMW 3-serie en de Mazda CX-5 noteerden in deze testronde beide het maximaal aantal punten op het Autonome Emergency Braking System.

Het Duitse merk Audi krijgt een extra waardering van Euro NCAP voor haar Pre Sense Front Plus-techniek op de A6, die in 2011 vijf sterren ontving. Deze techniek behoedt bestuurders, via twee lange afstand radars aan de voorkant van de auto, voor botsingen met voorliggers.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *