Euro NCAP wijst auto’s van het jaar 2011 aan

In het jaar 2011 heeft Euro NCAP in totaal 53 nieuwe modellen getest, waaronder de eerste commercieel beschikbare EV Nissan Leaf. Elf auto’s daarvan kregen vier sterren in de crashtest, de Dacia Duster presteerde het slechtst. De testinstantie heeft nu een top vijf gemaakt van de meest veilige auto’s met de maximaal toegekende vijf sterren, ieder in hun eigen categorie.

De Audi Q3 is de winnaar als kleine off-road 4×4 auto. Als supermini is in 2011 de Chevrolet Aveo als beste getest en de Ford Focus staat bovenaan in de categorie kleine familieauto. Leidend in de categorie kleine MPV is de Mercedes B-klasse. De Volvo V60 sluit de lijst als best geteste in de categorie grote familieauto’s.

Euro NCAP heeft in 2011 maar één pickup getest, de Ford Ranger. Deze auto scoorde beter dan eerder geteste pickups, met name op het gebied van voetgangerveiligheid. De Nissan Leaf was de eerste EV die vijf sterren uitgedeeld kreeg van de testorganisatie. EV’s worden naast de standaard tests die ‘normale’ auto’s ondergaan, ook nadrukkelijk getest op de staat van de stroomvoorziening na een ongeluk.

In 2012 zullen de standaard testvoorwaarden door Euro NCAP verder worden aangescherpt, met een minimumscore van veertig tot zestig procent bij de voetgangerstest. Euro NCAP viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan.

Bekijk hier de testlijst van de top vijf over 2011 >>

Het verhaal van een crashtest

[responsive-video identifier=”QGf0nMoVK7s”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *