Europees bandenonderhoud nalatig

Goodyear Dunlop heeft Europees onderzoek gedaan naar het onderhoud van banden door automobilisten. Daaruit blijkt dat de bestuurders het verband tussen bandenkeuze en verkeersveiligheid onderschatten, één op de drie automobilisten weinig of niets weet over de manier waarop banden de remweg of de grip op het wegdek beïnvloeden en dat een derde van de automobilisten doorrijdt op versleten banden.

Alcoholvrij rijden wordt door de 3.500 respondenten in het onderzoek het belangrijkst gevonden voor de verkeersveiligheid, daarna pas de banden. Ondanks dat 82 procent vindt dat een goede conditie en correcte bandenspanning zeer belangrijk is, meldt Goodyear dat men nalatig is wat de controle en het onderhoud van banden betreft.

Van de Europese bestuurders zegt 73 procent precies te weten welke bandenspanning nodig is voor de verschillende rijomstandigheden, maar bijna de helft van de ondervraagden wist niet dat de bandenspanning bij een koude band gecontroleerd moet worden. En hoewel 59 procent van de gevraagde automobilisten verklaarde de bandenspanning regelmatig te controleren, vergeet de helft van hen dat te doen voor aanvang van een lange reis. Tegelijkertijd zegt 52 procent van de automobilisten dat ze regelmatig de profieldiepte checken, maar drie van de tien weten niet wanneer ze dat voor het laatst hebben gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.