Europese autoverkoop breekt record, Nederland blijft achterop

De autoverkoop in Europa blijft stijgen. In augustus werden 2,1 procent meer auto’s op kenteken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee zit de autoverkoop al twaalf maanden achtereen in een stijgende lijn, een record.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese sectororganisatie voor de automobielindustrie (ACEA). Na acht maanden staat de Europese autoverkoop 6 procent hoger dan in dezelfde periode in 2013. Er werden dit jaar tot nu toe ruim 8,3 miljoen nieuwe wagens aan de man gebracht.

Frankrijk, Duitsland en Italië noteerden in augustus een lichte daling in autoverkoop. Spanje en Groot-Brittannië piekten met een stijging van respectievelijk 13,7 procent en 9,4 procent. Nederland bungelt behoorlijk achteraan met een daling van de autoverkoop in augustus van 9,1 procent.

Het meest verkochte automerk in Europa in de periode januari tot en met augustus was Volkswagen met meer dan 1 miljoen auto’s. Renault kwam op de tweede plek met bijna 570.000 auto’s, gevolgd door Peugeot met krap 511.000 voertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.