Europese autoverkoop voorzichtig optimistisch

De Europese autoverkoop heeft voor het eerst sinds de crisis sinds 2007 een flinke plus laten optekenen. De verkoop van personenauto’s in Europa steeg afgelopen jaar met 5,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat heeft brancheorganisatie Acea bekend gemaakt.

In totaal werden in het afgelopen jaar 12,7 miljoen nieuwe auto’s op kenteken gezet. December was daarbij de zestiende maand op rij waarin meer auto’s aan de man werden gebracht.
Acea-president Carlos Ghosn is desalniettemin voorzichtig over de ontwikkelingen in de autoverkoop voor 2015. “We moeten voorzichtigheid betrachten gelet op de onzeker economische ontwikkeling in veel Europese landen. De groei zal aanhouden, zij het gestaag.” De branchevereniging verwacht dat dit jaar in totaal circa 13 miljoen auto’s worden verkocht.

Bij de elektrische wagens nam de verkoop in 2014 met 37 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Dit komt neer op een totaal van 55.142 auto’s. Daarmee is het aandeel van elektrische auto’s op de totale markt 0,6 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.