Evert Louwman in FIVA Heritage Hall of Fame

De internationale federatie van historische voertuigen FIVA heeft negen personen opgenomen in zijn FIVA Heritage Hall of Fame, ter ere van personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het automobiele erfgoed. Onder hen ook Evert Louwman, oprichter van het Louwman Museum in Den Haag.

Gaby von Oppenheim, een van de juryleden, over de toetreding van de illustere negen: “FIVA-clubs over de hele wereld werden uitgenodigd om hun eigen autohelden te nomineren, ongeacht of deze personen bekende of relatief onbekende namen zijn. Het belangrijkste criterium is dat ze mannen of vrouwen kiezen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan ons automobielerfgoed. Uit de nominaties selecteert een prestigieus internationaal panel van juryleden de uiteindelijke genomineerden.’’

Hall of Fame

Naast Evert Louwman zijn ook Soichiro Honda (oprichter van de Honda Motor Company), auto-ontwerper Battista Pininfarina, de rallyrijders Rosemary Smith en Walter Röhrl, museumbeheerders Shahrzad Paknytat-Hamedani en Luis Spadafora, en de coureurs Cesare Fiorio en Elisabeth Junek toegetreden tot de FIVA Hall of Fame.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.