Extra krimp aftermarket

Uit cijfers van VWE blijkt dat de export van personenauto’s in de eerste negen maanden van dit jaar 25 procent hoger ligt dan vorig jaar, en de import 11 procent lager. Het zou eind 2012 een krimp van ons wagenpark met ongeveer 250.000 tot 270.000 personenauto’s kunnen betekenen.

De onbalans tussen im- en export wordt mede ingegeven door de teruggave van de BPM bij export en het verschil tussen vraag (kleinere auto’s) en het aanbod (grote en middelgrote ex-leaseauto’s). Volgens berekeningen bij een aantal importeurs van onderdelen en importeurs, zou dit een extra krimp van de aftermarket met 2 tot 3 procent kunnen geven. Daarmee zou als deze lijn wordt doorgezet de reparatie- en onderhoudsmarkt volgend jaar weleens op 7 tot 8 procent krimp uit kunnen komen, verwachten diverse spelers in de aftermarket. Een horrorscenario.

RAI Vereniging bekijkt momenteel de mogelijkheden of er voldoende basis is om de teruggave van de BPM ter discussie te stellen.

Grensverkeer

Aftersales Magazine bracht in mei vijf jaar grensverkeer in beeld. Lees hier het complete artikel over export en occasions >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1778 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.