Facebook voor autofans

In Duitsland bestaat sinds een jaar de website Motory.de, het Facebook voor autofans. De website die eind 2013 in Hamburg werd opgestart telt inmiddels meer dan één miljoen voertuigprofielen en groeit snel.

Motory werkt op veel gebieden hetzelfde als Facebook. Er kunnen berichten, foto’s en video’s worden geplaatst; liken en disliken is mogelijk en als de autofan liever in een bepaalde groep wil bewegen is dat eveneens een optie. De oprichters hebben zich echter ten doel gesteld om naast social media meerdere diensten met elkaar te verbinden. Zo kunnen gebruikers een profiel aanmaken voor hun auto en deze zo nodig in de etalage zetten; er is een brandstofcalculator en een online serviceboek. Alles natuurlijk ook via de app verkrijgbaar.

Bibliotheek

In digitale bibliotheek van Motory.de is het tevens mogelijk om de reparatiegeschiedenis van de auto in te zien of kunnen kleine reparaties aan de hand van een workshop bezoek zelf worden aangegaan. Motory.de zegt dat de gebruikersgegevens niet worden gedeeld met derden en dat de data-overdracht ook achter slot en grendel zit. Of de website ook in Nederland voet aan de wal gaat krijgen is niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *