Falken FK453 met NUR-Spec

Falken heeft sinds deze maand de ultra high performance band Falken Azenis FK453, onderdeel van de nieuwste generatie Falken-banden, in haar assortiment. Er zijn 62 verschillende maten verkrijgbaar voor onder andere de Porsche 911, BMW M3 en Audi RS5. De FK453 is tevens verkrijgbaar voor SUV’s (FK453CC).

Het nieuwe model van Falken is speciaal ontwikkeld om aan de strenge Europese eisen te voldoen. Zo is net zoveel aandacht besteed aan de grip en het remmen op droog en nat wegdek, als aan de stabiliteit bij hoge snelheden en de vermindering van het afrolgeluid.

De band wordt gekenmerkt door een bijzonder rigide karkasopbouw. Deze zogenaamde ‘NUR-Spec’ (nieuw rubbermengsel) wordt gekenmerkt door een zone met een dubbele, naadloze en met nylon versterkte afdeklaag voor een grotere koersstabiliteit bij topsnelheden. Het opvallende profiel is herkenbaar aan de groeven in de lengterichting, drie brede en één smalle. De drie centrale profielgroeven in het sportieve loopvlakdesign zijn zeer geschikt voor een effectieve waterdrainage. Het afrolgeluid wordt verminderd door de in fase verschoven profielblokken.

Het optimaliseren van de rondere vorm van de schouder vergroot tevens de druk van het loopvlak. In vergelijking met de voorganger, de FK452, is de wegligging op een droog wegdek met liefst 25 procent verbeterd; op een nat wegdek zelfs met dertig procent. De remweg is met acht procent verkort.

De FK453 wordt in 62 verschillende afmetingen aangeboden, in de series 25-50. De snelheidsindexering is Y, wat overeenkomt met een snelheid tot 300 kilometer per uur. Er zijn in totaal twaalf nieuwe bandenmaten beschikbaar.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.