Federauto wil fiscale stimuli EV’s

De verkoop van elektrische voertuigen in België komt maar niet van de grond. Bij onze zuiderburen zijn in 2011 en in 2012 tot eind juni nog geen 500 EV’s geregistreerd. De branchevereniging Federauto wil daarom een fiscale stimulans of subsidie voor de aanschaf van dit soort voertuigen gedurende de komende vijf à tien jaar.

Ook de afdeling van CNG/LNG-voertuigen (aardgas/LPG) steunt de oproep van Federauto aan de Belgische overheid. De branchevereniging vestigt nu de aandacht op het feit dat de bepalingen voorzien in de programmawet van 2009 eind dit jaar zullen aflopen. Binnen deze afspraken krijgen fysieke personen een belastingvermindering van 15 of 30 procent bij aankoop van een elektrische twee- of vierwieler. De korting op de factuur van 3 en 15 procent werd eind 2011 al stopgezet door de Regering Di Rupo.

De laatste maand zijn al een paar bedrijven die actief waren in de verkoop van EV’s over de kop gegaan. “Zonder enige beduidende fiscale tegemoetkoming zal de verkoop van CNG/LNG & hybride, plug-in en volledige elektrische auto’s blijven sputteren. In het slechtste geval zal de afzet de komende jaren volledig stilvallen”, aldus Federauto.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.