Finalisten Autobedrijf van het Jaar 2017-2018

De autobedrijven Pals & Van Tilburg uit Marknesse (Flevoland), Geert Stevering uit Ulft (Gelderland) en Tjeerdsma uit Nieuw-Weerdinge (Drenthe) zijn de drie finalisten van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2017-2018.

Het is niet voor het eerst dat de finalisten alle Bosch-garageformules voeren. Pals & Van Tilburg en Stevering zijn Bosch Car Service-bedrijven, Tjeerdsma is een Autocrew-bedrijf. Bosch Car Service won de verkiezing al zeven keer eerder.

Finale

Na bezoek van een mystery shopper en onderzoek door W&D Consultants selecteerde de vakjury de drie ondernemingen. Op 3 oktober, tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven in Barneveld, strijden ze om de titel.

Klantomgang

Op basis van duizenden consumentenstemmen werden in juni tien autobedrijven genomineerd. De vakjury onder leiding van Ferry Smith (director Public Affairs bij ANWB) heeft de drie finalisten geselecteerd. Hij deed dat op basis van de bevindingen van de mystery shoppers en consultants. Smith zal hen binnenkort bovendien persoonlijk gaan bezoeken. “De wijze waarop de uiteindelijke finalisten met de klant omgaan gaf de doorslag. Dat bleek voornamelijk uit een analyse van reviews. De terugkoppeling van de mystery shopper bevestigde dit beeld. Bovendien hebben de drie bedrijven op financieel vlak en qua online aanwezigheid de zaken netjes op orde. Richting de finale op 3 oktober gaan we ze echter nog stevig aan de tand voelen.”

Groot en klein

Alle 3.300 bij Bovag aangesloten onafhankelijke autobedrijven konden deelnemen aan de verkiezing. Die vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. In de eerste ronde is rekening gehouden met het aantal medewerkers dat werkzaam is bij het autobedrijf. Daardoor is de omvang van (de klantenkring van) het bedrijf niet van belang. Zodoende maken zowel grote als kleine bedrijven kans op de titel. Afgelopen jaar werd de titel gewonnen door Autobedrijf De Baaij uit Nijmegen. Thijs de Baaij is sindsdien columnist in Aftersales Magazine.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †