De opmars van vierseizoenenbanden houdt aan, meldt Probanden.nl, het b2b-kanaal van Delticom voor garages, handelaren, groothandel en service-/montagestations. Zo is in het eerste halfjaar de hoeveelheid via de webshop verkochte vierseizoenenbanden in Duitsland verdubbeld in vergelijking met 2014. In Europa is zelfs meer dan driemaal zoveel all-season verkocht.

michelin_crossclimate_plusDesgevraagd zegt Delticom dat de trend in Nederland vergelijkbaar is met die in Duitsland. Het aantal bij ons via de online-shop Probanden.nl verkochte all-season banden (B2B) was in de eerste helft van dit jaar meer dan vijftig procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2014. De verklaring voor deze brede groei ligt in de combinatie geld-gemak. Delticom haalt een enquête aan van KÜS, de Duitse instantie voor vrachtwagencontrole. Zij ondervroeg duizend chauffeurs over het thema koop, wissel en opslag van banden. Hoofdargument voor hun sterk stijgende voorkeur voor vierseizoenenbanden bleek het financiële voordeel door het wegvallen van de kosten voor omwisseling en opslag.

Verstedelijking

Het ziet er niet naar uit dat de opwaartse trend snel zal afvlakken. Door warmer wordende winters en toenemende verstedelijking neigen mensen die vooral in de stad of weinig rijden steeds meer naar een compromis tussen zomer- en winterbanden. Toch blijft het gebruik van beide varianten aan te bevelen, zegt Andreas Faulstich, leider B2B van Probanden.nl. “Ze zijn optimaal aangepast aan de respectievelijke weersomstandigheden. In afzonderlijke gevallen moet elke chauffeur beslissen welke banden voor hem de goede keuze zijn. Voor handelaren is het dus belangrijk dat ze altijd zonder problemen aan de vraag van hun klanten kunnen voldoen.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties