Fleetmanager-onderzoek door Tom Tom

Tom Tom heeft via 77 fleetmanagers onderzocht wat het rijgedrag in de buitendienst inhoudt. De meerderheid van de ondervraagde wagenparkbeheerders heeft veiligheid op de weg hoog in het vaandel staan, maar is slechts in beperkte mate actief in het uitoefenen van invloed op het rijgedrag.

Voor de meeste ondervraagde fleetmanagers (69 procent) is de veiligheid van de buitendienst een speerpunt. Hun veiligheidsbeleid richt zich voornamelijk op de veiligheid op de weg (56 procent) en het veilig uitvoeren van werkzaamheden (31 procent). Veiligheid op de weg wordt, zo blijkt uit het onderzoek, voornamelijk achteraf onder de loep genomen aan de hand van resultaatindicatoren zoals brandstofverbruik (38 procent), onderhoud of schade aan de auto (25 procent) en aan de hand van boetes (15 procent). Slechts 10 procent van de respondenten monitort het rijgedrag via technische hulpmiddelen in de auto.

Het stimuleren van veilig rijgedrag door straffen of beloning of door middel van interne competities wordt door de ondervraagde fleetmanagers nauwelijks gedaan. 84 procent geeft aan niet met beloningen en straffen te werken en 91 procent maakt geen gebruik van interne competities.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.