Flink meer auto-inbraken in winter

Automobilisten hebben tijdens de wintertijd 20 procent meer kans om slachtoffer te worden van een auto-inbraak. Dat blijkt uit een analyse van schadecijfers van glasschadespecialist Carglass over de afgelopen tien jaar.

In de provincie Noord-Holland is het risico op auto-inbraak het grootst. Daarnaast gebruiken criminelen steeds vaker bluetooth en signaalontvangers om auto’s te selecteren en in te breken.

Elk jaar worden veel automobilisten slachtoffer van een inbraak in hun voertuig. In 2013 was het in totaal ruim 95.000 keer raak. Uit de cijfers van Carglass blijkt dat in de maanden november tot en met maart 20 procent meer zijruiten worden ingeslagen dan in de rest van het jaar. Oorzaak is dat dieven tijdens de langere nachten meer tijd hebben om ongezien toe te slaan. De ruitschadespecialist krijgt samen met de politie vaak als eerste te maken met slachtoffers van een auto-inbraak.

In Noord-Holland is de kans op auto-inbraak het grootst, gevolgd door de provincies Utrecht en Zuid Holland. In Drenthe, Zeeland en Friesland is de kans op autokraak het kleinst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.