Ford belooft schone lucht in auto

Ford heeft een nieuw luchtfiltratiesysteem ontwikkeld dat vrijwel 100 procent schone lucht in de auto garandeert. Zo wordt bijna alle stikstofdioxide gefilterd alsook tot wel 99 procent van alle pollen en gasvormige vervuilende stoffen en geuren.

Tijdens de tests constateerde Ford dat de concentraties stikstofdioxide en het aantal deeltjes in de auto lager waren dan buiten op het platteland, zelfs wanneer de testauto’s in de stad, op de snelweg, in files en door tunnels reden.

Geavanceerde luchtfiltratie is een van de innovaties van Ford die autoritten veiliger, eenvoudiger en comfortabeler maken. Veel van deze innovaties worden ontwikkeld in het European Research & Innovation Centre van Ford in Aken, dat dit jaar 20 jaar bestaat.

“Bij Ford streven we ernaar om het leven van mensen te vereenvoudigen door middel van innovatie, of het nu gaat om geavanceerde verlichtingstechnologieën waarmee potentiële gevaren eerder kunnen worden opgemerkt of een geavanceerd filtratiesysteem dat zeer schone lucht in de auto blaast”, aldus Ken Washington, Vice President van Ford Research and Advanced Engineering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *