Ford Genk sluit; 10.000 mensen op straat

In België is vandaag het slechtste scenario voor de Ford-fabriek in Genk waarheid geworden. Nieuwssite Knack.be meldt in haar liveblog dat de autofabrikant de locatie uiterlijk 2014 sluit en dat er bij Ford zelf zo’n 4.300 mensen op straat komen te staan.

Wanneer je de toeleveranciers meerekent in het proces, dan treft de sluiting in totaal 10.000 personeelsleden die hun baan kwijt raken. Vakbondsbestuurder Herwig Jorissen van ABVV heeft dat bevestigd tijdens een speciaal belegde ondernemingsraad, die vanochtend om negen uur is begonnen. Duizenden medewerkers verzamelden zich op het fabrieksterrein om het nieuws uit eerste hand te horen. Zij leverden via het investeringsplan 2010 nog twaalf procent in van hun loon in ruil voor investeringen, die niet kwamen.

In Genk worden vooral Mondeo’s geproduceerd, daarnaast ook de S-Max en de Galaxy. De productiecapaciteit wordt op dit moment voor maar een derde benut. De productie van de auto’s zal naar Spanje worden verplaatst. Door de fabriek te sluiten bespaart Ford jaarlijks ongeveer 500 miljoen euro.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.