Ford kiest Chinese zoekmachine Baido als partner

Mark Fields, CEO van Ford, wil – afhankelijk van regelgeving – in 2021 een volledig autonoom rijdende auto in het volumesegment, standaard van de productieband laten rollen. Woensdag presenteerde hij de plannen.

Bij de presentatie was voor dit toekomstige Ford-model geen plaats meer voor een stuurwiel en pedalen. “Als je naar een volledig autonoom concept streeft, horen die er niet bij”, stelde Fields.

Ford kondigde aan haar huidige tech-organiatie in Silicon Valley fors uit te breiden. Het personeelsbestand zal in ieder geval worden verdubbeld. Opvallend is dat Ford geen samenwerking met Google of Apple aangaat, maar met het Chinese zoekmachine- en platform Baido. 

Om de autonoom rijdende Ford in 2021 de weg op te krijgen heeft Ford een aantal overnames gedaan. Zo werd de Israelische Internet of Things-specialist SAIPS overgenomen. Er werd een overname aangekondigd van camera- en vision specialist Nirenberg-Neuroscience en werd samen met het hiervoor genoemde Baido geïnvesteerd in Velodyne Lidar. Eerder kocht Ford zich al in bij de Californische kaartenmaker Civil Maps. Ford wil duidelijk een eigen weg ingaan als het om de autonome auto gaat en zoveel mogelijk technologie in eigen huis halen en houden.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.