Ford Mustang meest gewilde klassieker

De Ford Mustang is de meest gewilde klassieke auto in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van Autoscout24 onder 75.000 Europeanen.

Voor 37 procent van de Europeanen (uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje) is de Ford Mustang de klassieke auto die ze het liefst zouden willen hebben. Een straatlengte daarachter komt de BMW M1 (20 procent) op een tweede plek en de Volkswagen Beetle (11 procent) op de derde plaats.

De Mustang werd in 1964 geïntroduceerd en was meteen een sensatie. Miljoenen mensen kregen inspiratie voor een leefwijze die ze wilden najagen. Doordat de auto in bijna 3000 films en tv-programma’s over de hele wereld voorkomt, in talloze liedjes wordt genoemd, meerijdt in parades, als speelgoedmodel wordt verkocht en ga zo maar door, zijn er wereldwijd veel autofans die een passie hebben voor de Mustang.

Verjaardag

Ford heeft ter ere van de 50e verjaardag van de Mustang in 2014 een app ontwikkeld die in Europa inmiddels meer dan 500.000 gebruikers telt. Sinds de lancering afgelopen jaar hebben meer dan 4,5 miljoen mensen uit 49 landen de Mustang Customizer-app bezocht.

Met de app kunnen Mustang-fans hun droomauto bouwen en met andere fans concurreren. Ze kunnen punten en medailles verdienen voor elke auto die ze bouwen, afbeeldingen opslaan om als bureaubladachtergrond te gebruiken en meedoen aan een racewedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.