Ford niet blij met Brexit

Van de in Groot-Brittannië actieve autofabrikanten, lijkt Ford de meest pessimistische als het om de gevolgen van een Brexit gaat. Het uittreden van Groot-Brittannië uit de EU, kan voor Ford een verdere afbouw van haar investeringen in het Verenigd Koninkrijk betekenen.

Ford produceert ongeveer 1,6 miljoen geproduceerde automotoren bij Ford in Dagenham en Bridgend. Er werken na de sanering in 2012-2013 nog 14.000 mensen bij Ford UK. In de UK werden vorig jaar 1,6 miljoen personen- en bestelauto’s geproduceerd. Tachtig procent daarvan is voor export, waarvan ruim vijftig procent naar andere EU-landen.

Toyota (produceerde 170.000 auto’s in 2015), Jaguar- Land Rover, Nissan en BMW produceren eveneens in Groot-Brittannië. De twee Japanse merken en Jaguar-Land Rover zijn expliciet over hun aanblijven in de UK. Die verwachten zelfs dat als de rust is teruggekeerd, het weer business as usual wordt. BMW zegt, maar iets minder sterk dan Ford, dat zij zich te zijner tijd beraden op de situatie, die vooral af zal hangen van de verhoudingen van het Britse pond ten opzichte van andere valuta. Autofabrikant Aston Marton stelde zelfs dat de door de Brexit lage koers van het pond, de export van het luxe premiummerk juist kan vergroten

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.